Michiel van der Ros's weblog

vrijdag, oktober 14, 2005

Bestaat God?

Een vriendin van me heeft een boek op de plank staan met de dikte van een flink fotoalbum, en als titel "Bestaat God?" Het boek fascineerde me direct. Niet om het te gaan lezen, maar om op je boekenplank te zetten als een statement. Het geeft maar weer aan hoe moeilijk het kan zijn om een ja/nee vraag van twee woorden te beantwoorden.
De makers van het product hiernaast hanteren een wat pragmatischere aanpak. Als God bestaat en Hij wil dat we het weten, dan kan Hij toch best een wijzertje omzetten, niet waar? En zo ontstond de God-detector, compleet met geregistreerd serienummer. Amerikanen kunnen zelfs een speciale versie laten opsturen naar hun congressman of senator. Tot nu toe zijn er nog geen doorslaggevende resultaten, maar ik heb ook nog niet het hele archief gelezen.

3 Comments:

 • Erg leuk voor de zwevende kiezers onder ons met het God-gen!

  By Anonymous Anoniem, at 2:46 p.m.  

 • Ha Michiel, leuke log! Ik ben blij dat mijn 'bestaat God'een benoeming krijgt op je log. Intrigerend inderdaad, maar lezen... ik ben er zelf nog niet aan toegekomen.
  Inmiddels is m'n systeem weer op de rit, had 16 infected files... en what the h* zijn 'droppers'? Had ik er ook een paar van. Brander doet het nu ook, er zat geen jumper op cd-rom, vandaar de aanhoudende paniek van m'n apparaat. Heb nu de hele dag achter de compu gezeten, erg frustrerend. Maar goed, het is weer gelukt, geen boze geliefde vandaag...

  liefs van Kirsten.

  By Anonymous Anoniem, at 3:47 p.m.  

 • Alles wat bestaat komt voort uit God - God staat dus boven de 'keuze' van wel of niet bestaan.

  Las ik ergens, kan het even niet terugvinden om het mooi te quoten.

  By Anonymous Anoniem, at 10:43 p.m.  

Een reactie posten

<< Home