Michiel van der Ros's weblog

zondag, november 06, 2005

Bewegende graffiti kunst in New York

Eind oktober hadden we bij de Waag een week lang drie mensen uit New York City op bezoek. Ze waren van Parsons, the new school of design, department Design & Technology. Er worden daar enorm leuke projecten gedaan, helemaal in de lijn van wat iedereen op mijn oude opleiding en bij de Waag leuk vindt. Zie de portfolio. Het bekendste is wellicht het Bikes Against Bush project, waar een student zijn fiets heeft omgebouwd tot een reusachtige printer om leuzen mee op straat te spuiten.

Een ander project dat erg tot de verbeelding spreekt heeft te maken met bewegende grafitti. Door middel van een flinke projector en animatie worden muren en objecten in de stad virtueel beschilderd. De site is niet zo toegankelijk, maar bekijk zeker de video en de surrealistische foto's van dit project!

Overigens leverden beide genoemde projecten een confrontatie met de politie op. Die houden niet van dingen die ongewoon zijn, verder maakt het niet uit of het illegaal is. De fiets, powerbook en printer van Bikes Against Bush zijn kwijtgeraakt in het depot van de NYPD. Ondanks dat is hij wel afgestudeerd.
De andere student kon met veel moeite de politie overtuigen dat het projecteren van licht geen grond is voor een arrestatie...