Michiel van der Ros's weblog

maandag, november 21, 2005

Sunnies, mozzies & schoolies

Het is hier nu maandagavond, voorlopig mijn laatste avond in Brisbane. Eigenlijk had ik nu in de nachttrein naar Proserpine willen zitten, maar er waren wat complicaties. Kort gezegd komt het er op neer dat een dag vantevoren een vliegticket boeken veel goedkoper is dat de trein in dit geval. Bovendien scheelt het ook nog in tijd!

Deze week hebben we Brisbane bekeken, twee dierentuinen bezocht en ben ik voor het eerst wezen golfen en bodyboarden. Ze hebben het hier goed uigedacht in de zoo! In plaats van een voederverbod koop je een zakje voer en word je gewoon belaagd door kangoeroes en ander gedierte. De grootste dierentuin van de twee, Australia Zoo, is de thuisbasis van de nationale held Steve Irwin, alias the Crocodile Hunter. Er is zelfs een heel stadion waar ze shows met slangen, vogels en natuurlijk krokodillen geven. The man himself was er helaas niet, maar er waren natuurlijk op iedere hoek levensgrote posters om toch met hem op de foto te kunnen.

Morgen pak ik het vliegtuig naar de Whitsunday Islands, een prachtige eilandengroep in de koraalriffen. Zaterdag is Sydney aan de beurt en daarna Adelaide en Kangaroo Island.

Nog even wat over de Australische cultuur. Dit land is helemaal sportgek. Hoewel voetbal, surfen, golf, twee soorten rugby en Ozzie rules football allemaal heel populair zijn, is cricket waarschijnlijk toch wel het grootst. Ook mijn twee neefs hier zijn fervente cricketers. Na de eerste set had ik geen idee wie er nou punten gescoord had en waarom, maar inmiddels snap ik het al wel aardig.
Nog een feit: Brisbane heeft de twijfelachtige eer om zichzelf skin cancer capital of the world te mogen noemen. Vanwege de sterke zon en weinig bewolking komt het hier extreem veel voor helaas. Het is hier nu meestal rond de 30 graden en in de winter rond de 20 :)
Behalve zonnebrand zijn ook sunnies vrij onmisbaar. Zo heten zonnebrillen hier. Koosnaampjes zijn hier verworden tot gewone woorden. Muggen heten mozzies, en de jaarlijkse eindexamenfeesten in Surfer's Paradise heten schoolies...

Ik heb nog geen idee wanneer ik weer foto's online kan zetten, maar de dierentuinfoto's zijn te vinden op: http://fotos.vdros.nl/aus03 en http://fotos.vdros.nl/aus04

See y'later mates!

4 Comments:

 • He Michiel,

  ziet er weer prachtig uit allemaal, volgens mij hebben jullie het reuze naar je zin. Hier regent het en geven we ons helemaal over aan de decembergezelligheid zoals warme chocolademelk en gevulde speculaas. Een heel ander verhaal dus.
  Veel plezier nog!
  Anneke

  By Anonymous Anoniem, at 5:14 p.m.  

 • Hey Michiel,

  Lijkt op een ontzettend leuke vakantie, genieten maar ! De leukste foto vind ik die Van je zusje met haar hoofd naast die koala :)

  ps:He Anneke !

  By Anonymous Anoniem, at 5:24 p.m.  

 • lieve Michiel en Iris nauurlijk.
  geweldig dat we zo kunnen meegenieten van jullie australie avontuur.
  Schitterende fotoos.
  Ik verheug me al op de koraalriffen.
  Take care.(ik kan het niet laten)dikke koalaberenknuf vanHarmammaxxxx

  By Blogger harmamma, at 5:41 p.m.  

 • Lekker dat je in de zon zit kerel, ik ben jaloers! Mag ik trouwens een bestelling doen van het volgende artikel, je bent nu toch in AustraliĆ«:
  1 koalabeer, ze zien er erg relaxt uit!

  Alvast bedankt,

  Herman

  By Anonymous Anoniem, at 10:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home