Michiel van der Ros's weblog

donderdag, december 08, 2005

Laatste avond in de subtropen

Vier weken vakantie is heerlijk, zeker als je zoveel verschillende dingen kunt zien als in Australiƫ. Het voelt eigenlijk als vier kleine vakanties achter elkaar. Toch komt de terugreis altijd eerder dan je zou willen en vertrek ik morgen om 2 uur plaatselijke tijd vanuit Brisbane naar Hong Kong en vervolgens Amsterdam.

Wat is er in de tussentijd gebeurd? Een paar hoogtepunten:
 • Scubaduiken in het Great Barrier Reef, omringd door prachtig koraal en vrolijke visjes, op 12 meter diepte.
 • Een rondleiding door het Sydney Opera House en een knotsgekke theatershow de volgende dag in een van de kleinere zalen.
 • Vrijwel ongerepte natuur op Kangaroo Island, een natuurgebied voor de Australische zuidkust van 150 km breed waar de kangoeroes, walibi's, pelikanen en zeeleeuwen de baas zijn.
 • Wijnproeven in de Barossa Valley, waar het merendeel van de Australische wijnen gemaakt wordt.
In Brisbane is het inmiddels regelmatig ruim 35 graden met hoge luchtvochtigheid. Da's best heet kan ik je vertellen, maar het vooruitzicht van nul graden in Nederland zaterdagochtend a.s. is weer het andere uiterste. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen. Ik heb niet eens een jas bij me...

Tot gauw!
Ohja, fotos zijn te zien op http://fotos.vdros.nl/aus05
en http://fotos.vdros.nl/aus07

1 Comments:

 • Hee ouwe kangoeroe!

  Ben benieuwd naar je verhalen, live en uit de eerste hand. Als je terugbent wil ik best een keer naar je toe komen hoor om je bruine kleur te bewonderen in Amsterdam als je dat gezellig vindt...
  Ach eigenlijk vind ik dat zelf ook wel leuk!
  Hoe dan ook, goede terugreis,

  Herman

  By Anonymous Anoniem, at 11:59 p.m.  

Een reactie posten

<< Home