Michiel van der Ros's weblog

dinsdag, maart 07, 2006

Tekenkunst en de verfilming ervan

Nobumasa Takahashi heeft voor een tentoonstelling een hele muur vol getekend. Ik vind het enorm knap hoe je zonder plan vooraf de dieptewerking zo goed kunt houden. Er zitten ook bijdragen van andere tekenaars in verwerkt. Zelf vind ik de verstopte stopcontacten (afbeelding hiernaast) een van de leukste details, al heb ik ze nog niet kunnen terugvinden op de volledige afbeelding.

Het deed me ook denken aan een erg goede film die ik laatst zag, namelijk Mirrormask. De dochter van een circusbaas heeft in deze surrealistische film de muur van haar slaapkamer volgetekend met een fantasiewereld. De grens tussen fantasie en werkelijkheid vervaagt al snel.
De film is gemaakt door Neil Gaiman en Dave McKean en is gebaseerd op zijn beroemde illustraties. Tel daar het talent van de Jim Henson Company bij op (Farscape, The Muppet Show, enz) en het kan niet meer mis gaan... tenzij je niet van surrealisme houdt.
Bekijk de trailer en oordeel zelf!

1 Comments:

  • He Michiel, ik zat gisteren bij Broese toevallig in een boek te bladeren waarin Dave McKean e.a. het ontstaan, making of etc. van deze film uit de doeken doen. Een prachtig boek, zag er fascinerend uit allemaal. Ik heb een collega die helemaal fan is van Neil Gaiman en Dave McKean - ze hebben samen een heleboel boeken ook gemaakt. Dus er is nog meer te ontdekken!

    By Anonymous Anoniem, at 12:38 p.m.  

Een reactie posten

<< Home