Michiel van der Ros's weblog

dinsdag, september 05, 2006

Nieuwe hobby/sport erbij: Kitesurfen!

Ik kom terug van vakantie en neem mee... Een nieuwe hobby! De laatste twee middagen in Portugal was ik op het strand voor mijn eerste kitesurflessen. Uiteindelijk was er niet zo veel wind, maar daardoor was er des te meer tijd voor Pedro om de basisprincipes uit te leggen.
De nacht van terugkomst hebben we gelijk met z'n drieen ons ingeschreven voor een cursus in Wijk aan Zee de volgende dag. De week erna materiaal gekocht. En inmiddels heb ik mijn eerste succesvolle ritjes er al op zitten!

Het is echt megaleuk! Het combineert aspecten van wakeboarden, surfen, vliegeren en parachutespringen in een waanzinnige sport! Ik had sowieso al iets met touwtjes zoals jullie weten, maar nu ga ik zelf de lucht in, ipv de diabolo...

Er zijn inmiddels al heel wat kite-films gemaakt, een Nederlands jochie is wereldkampioen, het kan ook in de sneeuw, er is een heuse kitechix hyve, Brazilie heeft de beste kitespot van de wereld en nu is het vooral een kwestie van de windverwachtingen in de gaten houden!