Michiel van der Ros's weblog

dinsdag, juni 12, 2007

Interactieve tafel: Microsoft Surface

Zelf had ik nooit kunnen denken dat mijn honderste post over Microsoft zou gaan, maar toch is het zo! Net terug van vakantie vond ik een link in mijn mail over Microsoft Surface. Wat mij betreft het gaafste product dat Microsoft ooit gemaakt heeft!

Hier bij Waag Society doen we al jaren dingen met interactieve meubels. Bijvoorbeeld de Verhalentafel, het Register van de Dag van Gister en de meest recente, het Wisselkabinet waar ik ondermeer de interface van gemaakt heb.

De multi-touch experimenten die je op YouTube kunt vinden (Yeff Han, ReacTable) zijn daarom heel inspirerend en geven aan wat er in de toekomst gaat gebeuren.
En nu is Microsoft de eerste die een kant-en-klare interactieve tafel heeft gemaakt. En het gaat ver! Hij reageert op elk object dat je erop plaatst, je kunt met meerder mensen dingen doen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Check snel de site: www.microsoft.com/surface

Labels: ,