Michiel van der Ros's weblog

maandag, oktober 15, 2007

Blog Action Day - Food Around The World

Vandaag (15 oktober 2007) is het Blog Action Day, een initiatief om duizenden bloggers op dezelfde dag te laten schrijven over één onderwerp, namelijk milieu. Hoewel ik ergens het gevoel heb dat de aandacht voor Global Warming een beetje over z'n hoogtepunt heen is, won Al Gore vorige week wel de Nobelprijs voor de Vrede. (Waarna de rechtse media in de VS gelijk de Nobelprijs afdeden als irrelevant. Arafat en 'that crazy Carter' hadden hem ook ooit gewonnen, namelijk, snapt u wel?)

Goed, zoals altijd ook een link naar een bijzondere site. Op de site Fixing The Planet staat een hele mooie fotoreportage van wat een gemiddeld gezin op deze wereld eet in een week. Leuk om te zien hoe de grootte van het gezin, de hoeveelheid eten en de samenstelling variëren in allerlei landen.

Zelf vond ik de verhouding tussen verpakt en vers eten ook treffend. Zeker in het kader van de World Food Day die gisteren ondermeer in Post CS, Amsterdam werd georganiseerd. De organisatie Fairfood had hier ondermeer de eerste 'faire' supermarkt ingericht, met Oké bananen, biologische drankjes maar ook bekende producten. Zo blijken ook Del Monte, Coolbest, Illy en zelfs Calvé pindakaas weldegelijk in de gaten te houden of er sprake is van eerlijke arbeid en handel gedurende hun hele productieproces. En eerlijk voedsel is niet alleen gezonder en eerlijker, maar ook beter voor het milieu.

Labels: ,

3 Comments:

 • Michiel, Je food-for-thougt toegevoegd aan het overzicht op Ecocool.nl.
  Grt

  By Anonymous Anoniem, at 11:53 p.m.  

 • Very interesting Michiel.
  Love to read the comments too.
  Thanx.
  Janke.

  By Anonymous Anoniem, at 3:58 p.m.  

 • Info Resep Masakan & makanan Indonesia, jajanan Pasar, Pastry & bakery, Indonesian food recipe.
  http://www.kitchens4cooking.com
  http://www.kitchen-foods.com

  By Anonymous Anoniem, at 6:16 p.m.  

Een reactie posten

<< Home