Michiel van der Ros's weblog

woensdag, januari 14, 2009

Het meest afgelegen eiland ter wereld

Dat is Tristan da Cunha, in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Ruim 2400 km verwijderd van het dichtstbijzijnde stukje land. En tóch wonen er mensen:270. De post komt één keer per jaar, er is geen werkloosheid en je kunt er betalen met Britse Ponden.

Volgens de schrijvers van het artikel is het de ideale plek om George Bush volgende week naar toe te verbannen, op de ruimte in lanceren na. Daar ben ik het niet mee eens, wat mij betreft is het eiland te mooi en zie ik hem liever nog een keer terecht staan voor schending van de mensenrechten in plaats van lekker van z'n pensioen te genieten terwijl anderen de brokken mogen opruimen, zoals in Guantanamo.
"Enemy combatants" zijn namelijk gewoon mensen van vlees en bloed, met evenveel rechten als andere mensen en als Amerikanen. ("they are killing Americans", zoals sommige politici zeggen. Ik haat die uitdrukking, alsof dat erger is dan wanneer een niet-Amerikaan wordt gedood...)

Maar goed, ik dwaal af. Bekijk gewoon even deze leuke foto's en verhalen over Tristan da Cunha, een eiland waar je waarschijnlijk nooit meer wat van zult horen nadat je deze link hebt gesloten.

Labels: , , ,