Michiel van der Ros's weblog

zaterdag, januari 09, 2010

Basejumpen van de Burj Khalifa/Dubai 828m

In januari 2010 werd het hoogste gebouw ter wereld opgeleverd. Niet eentje die net een grotere antennemast heeft, maar een van 828 meter. De naam Burj Dubai is alweer veranderd in Burj Khalifa. Het schijnt dat men in het Midden Oosten ook een gebouw van anderhalve kilometer hoog wil bouwen. We zullen zien.

Ook leuk is dat men er direct maar even vanaf gesprongen is met een parachute. Is het wereldrecord basejumping ook gelijk even verbeterd. Zie hier de video. Met mooie lichtshow.

Echter, een paar maanden geleden hebben twee mensen het ook al gedaan. Maar dan door in te sluipen op het bouwterrein, vermomd als ingenieurs. Vervolgens 160 verdiepingen met de trap (!) omhoog geklommen, gewacht op de zonsopgang en over het randje gestapt. Da's dus veel gaver!
Zo gaaf zelfs dat ze het een tijdje later nog een keer gedaan hebben, waarna een van de twee heren drie maanden in de cel heeft mogen doorbrengen... Wat een held!

Bekijk hier de spannende reportage.

Ook nog even een serieuze noot over Dubai. Want al die wolkenkrabbers worden wel door slaven gebouwd... Hier een samenvatting van een schokkende documentaire.

Labels: , , ,